Zlatni jubilej POU Vrbovec

Subota, 19. veljače 2011.

Jučer navečer održan je program u povodu zlatnog jubileja POU Vrbovec. POU Vrbovec osnovano je kao Narodno sveučilište Vrbovec 18. veljače 1961. godine. Ustanova je djelovala kroz Centar za kulturu i Centar za obrazovanje. U sklopu Centra za kulturu bili su knjižnica i čitaonica te kino, od školske godine 1965./66. i Muzička škola kao područno odjeljenje Muzičke škole "Vatroslav Lisinski" iz Bjelovara. Centar za kulturu organizirao je brojne izložbe, koncerte, predavanja i radionice. U sklopu Centra za obrazovanje djelovala je autoškola te su se provodila razna osposobljavanja, tečajevi, organizirala se večernja osnovna škola i brojni drugi obrazovni programi. Istaknula je to ravnateljica POU Vrbovec Sanja Prijatelj dajući, uz brojne fotografije, presjek rada Ustanove u proteklih pet desetljeća. Izdvojila je i najveće uspjehe Osnovne glazbene škole Vrbovec u protekle 45 godine. Najavila je i plan rada za sljedeće četiri godine iz kojeg izdvajamo bogatu nakladničku djelatnost jer se planira, uz monografiju o Učilištu, izdati monografija o Vrbovcu, knjiga o Zmaju vrbovečkom, župniku Stjepanu Pavuniću te knjiga o vrbovečkoj crkvi sv. Vida.

Okupljenima se obratio gradonačelnik Vladimir Bregović koji je rekao da Učilište, kao gradska institucija, aktivno sudjeluje u svim gradskim događanjima te je promotor kulturnog života grada. Nezaobilazna je i obrazovna djelatnost Učilišta koja će se i nadalje, uz potporu Grada, razvijati, zaključio je gradonačelnik Bregović. 

Nakon uvodnih govora održan je koncert učenika Osnovne glazbene škole Vrbovec. Svirala je i Stidljiva ljubičica čiji su članovi nekadašnji učenici Škole te polaznici tečaja gitare.