“Vilinske priče” Maje Crnković

Subota, 11. listopada 2014.

U sklopu biblioteke "Vrbovečka baština" Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec izdana je zbirka kompozicija za glasovir pod nazivom "Vilinske priče" pijanistice i kompozitorice Maje Crnković. 

Maja Crnković, trenutno zaposlena kao nastavnica klavira u vrbovečkoj glazbenoj školi koju je i sama pohađala, napisala je pet skladbi za klavir potaknuta, kako sama kaže, bakinim kazivanjima. "Kompozicije su svojevrsno muzičko sjećanje inspirirano bakinim pričama o vilama iz djetinjstva. Te priče sam uvijek rado slušala u hladnim, maglovitim jesenskim večerima pokraj tople peći i uvijek iznova bivala očarana. Djelić te čarolije pokušala sam prenijeti u glazbu i povesti Vas, dragi mladi pijanisti, na čarobno glazbeno putovanje, koje pobuđuje maštu te razvija pijanistička znanja i vještine" - zaključila je profesorica Crnković. Skladbe su najavljene i zanimljivim autoričinim kratkim pričama koje nas uvode u vilinski svijet te nam pomažu u razumijevanju glazbenog jezika.

Zbirka kompozicija za glasovir "Vilinske priče" Maje Crnković može se nabaviti u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec po cijeni od 25,00 kuna.