Izložba radova studenata Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Ponedjeljak, 4. svibnja 2015.

"Gardening", izložba radova studenata Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta, bit će otvorena u srijedu, 6. lipnja 2015. godine u 18:00 sati u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Riječ je o izložbi koja propituje odnos čovjeka i prirode. Studenti su izložili inovativna rješenja predmeta koji poboljšavaju naš boravak u prirodi kao što su ležaljke, vrtni namještaj, roštilj zatim razne alatke za rad u vrtu te sustave za uzgoj biljaka u gradskim uvjetima. Izloženi su i praktični predmeti za sobno vrtlarenje (tegle za samozalijevanje, dječje pregrade s biljkama namijenjene dječjim vrtićima itd.) Projekt Gardening realiziran je pod vodstvom prof. Mladena Orešića i Zlatka Kapetanovića uz pomoć asistentica Sanje Bencetić, Ivane Fabio i Andree Hercog. Potporu projektu dao je KLARA HOME & GARDEN LTD.

Prof. Orešić u deplijanu izložbe je zapisao: "Osjetiti svim čulima netaknutu prirodu putem popularnih turističkih aranžmana, živjeti u zelenilu vertikalnih parkova suvremene arhitekture, imati svježe, zdravo povrće iz urbanog vrta u neposrednoj blizini, samo su neka od rješenje koja se danas smatraju primjerenim za zdrav, pametan i održivi razvoj. Naš zadatak je uključiti se u te razvojne procese, uočiti probleme, istražiti ih, koncipirati nove, kvalitetnije odnose, dizajnirati odgovorna i prihvatljiva inovativna rješenja te uspostaviti strategiju razvoja proizvoda i/ili usluge, čime ćemo unaprijediti kvalitetu života široj populaciji."

Izložba je postavljena u sklopu programa za Dan Europe, a bit će otvorena do 20. svibnja 2015. godine. Organizator izložbe je Grad Vrbovec i Pučko otvoreno učilište Vrbovec, a pokrovitelj Zagrebačka županija.